Oesters op de BBQ, ultiem genieten!

Het bereiden van oesters op de barbecue is een fantastische manier om een heerlijke rokerige smaak aan de zeevruchten toe te voegen. Hier is een eenvoudig recept om oesters op de barbecue te bereiden:

Ingrediënten:

 • Verse oesters
 • Citroenpartjes
 • Boter of olijfolie (optioneel)
 • Tabasco- of hete saus (optioneel)

Stappen:

 1. Verwarm de barbecue voor op middelhoog tot hoog vuur. Het is belangrijk dat het rooster goed heet is voordat je de oesters erop legt.

 2. Maak de oesters schoon door eventuele zeewier of vuil van de schelpen te verwijderen. Spoel ze af onder koud water.

 3. Leg de oesters met de bolle kant naar beneden op het rooster van de barbecue. Plaats ze zo dat ze stabiel liggen en niet omvallen.

 4. Sluit het deksel van de barbecue en laat de oesters ongeveer 5-10 minuten koken. De exacte kooktijd kan variëren, afhankelijk van de hitte van je barbecue en de grootte van de oesters. Houd ze goed in de gaten en wacht tot de schelpen opengaan.

 5. Zodra de oesters open zijn, verwijder je ze voorzichtig van de barbecue met een tang. Wees voorzichtig, want de schelpen kunnen erg heet zijn.

 6. Maak de oesters open met een oestermes en verwijder eventuele restjes schelp die mogelijk zijn achtergebleven.

 7. Serveer de gegrilde oesters op een schaal en knijp er verse citroensap overheen. Je kunt ook een beetje gesmolten boter of olijfolie over de oesters gieten voor extra smaak. Als je van wat pittigheid houdt, kun je ook een paar druppels tabasco- of hete saus toevoegen.

Gegrilde oesters zijn heerlijk als voorgerecht of als onderdeel van een zeevruchtenfeest. Ze hebben een unieke rokerige smaak die perfect samengaat met de zilte smaak van de oesters zelf. Geniet ervan!