welke oester?

Ratings

op basis van smaak en hoeveelheid vlees in de oester

1. Irish mohr

2. Oesterij speciaal

3. Oosterschelde creuse

4. Juizette la reveuse

 

De Irish mor (4,10 euro.-)

Smaak                                                            

Door de mix van zoete water afkomstig uit de rivieren en het zoute water uit de Atlantische oceaan ontstaat er een mooie zachte romige smaakbeleving.

Een oester met een zachte & romige smaakbeleving.

Kweekgebied
Ierland

Deze topoester van het IRISH MÓR label is afkomstig van een selecte groep ambachtelijke oesterkwekers die op een uiterste duurzame manier kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het Irish Mór keurmerk bestaat uit een zeer strikte selectie hoogwaardige kwaliteit oesters uit Ierland.

Geweldige smaakbeleving, een zachte romige oester die ontstaat door een mix van zoete water afkomstig uit de rivieren en het zoute water uit de Atlantische oceaan. Een zeer kwalitatieve en smaakvolle oester door zijn hoge vleespercentage van maar liefst 12% of hoger. De Irish Mór heeft een prachtig dikke gladde schelp met een parelwitte binnenkant en een mooie diepe cup.

Oesterij speciaal (3,50.- per stuk)

Smaak                                                               

De affinage in gezuiverd Oosterscheldewater zorgt voor een mooi uitgebalanceerde, zoetere smaak. Omdat het een special betreft, is de oester mooi vol. Dit zorgt voor een rijke, romige smaakbeleving.

Deze fijne oester heeft een uitgebalanceerde zoetere smaak.

 

Kweekgebied

Grevelingen&Oosterschelde, Nederland

De oesterkweek in Nederland wordt gekenmerkt door zijn bodemkweek voor de platte Imperial oesters. In de jaren '70/'80 is er echter ook begonnen met de kweek van Creuses op de kweekpercelen. Eerst alleen op de bodem en later ook op zogenaamde oestertafels. We zien dat we door het kweken van deze oesters op tafels, een mooie diepe gelijkmatige vorm kunnen creëren, de bodemoesters zijn iets ruwer en grilliger. Op speciaal ingerichte locaties wordt deze Oesterij Special vooral in hangende manden gekweekt. De groei gaat iets langzamer omdat deze door de golven wordt geremd. Hierdoor is de oester meestal al 3 à 4 jaar oud voordat deze gereed is voor consumptie.

 

 

Oosterschelde creuse (2,85.- per stuk)

Smaak                                                                       

De Oosterschelde Creuse is een verfijnde, frisse oester met een lichtfruitig en heerlijk zilt accent. De robuuste zeesmaak van de Oosterschelde zorgt voor de verfijnde bite waarmee deze oester zich onderscheidt.

Verfijnde frisse oester met lichtfruitig zilte smaak.
Kweekgebied
Oosterschelde & Grevelingenmeer, Nederland

De Oosterschelde Creuse wordt ook wel Zeeuwse Creuse genoemd. Deze zilte delicatesse wordt met veel toewijding en vakmanschap gekweekt door de familie Dhooge van de Oesterij in Yerseke. De Oosterschelde is een ideaal gebied voor de kweek van deze prachtige oester. Dit komt door de beschutte ligging, de temperatuur en het zoutgehalte van het zuivere water.

De Oesterij beschikt in de Oosterschelde over 21 percelen met een totale oppervlakte van 105 hectare voor de kweek van deze echte Zeeuwse oester. Hierdoor kan de Oesterij het hele seizoen een constante aanvoer en premium kwaliteit waarborgen.

Oesters gevist door de Oesterij zijn MSC gecertificeerd. Dit garandeert een duurzame kweek en oogst.

 

JUIZETTE LA REVEUSE(TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR)

(2,60.- per stuk)

(fine the claire)

Smaak                                                                

Een zachte oester met een ziltige smaak.

Kweekgebied
Frankrijk

Deze oesters waren al in trek onder Franse gastronomen in de 17e eeuw. De Fine de Claire is een bekende Franse oester die zijn laatste 'affinage' heeft doorgebracht in de claires. Deze claires, die in open verbinding met de zee staan, zijn afsluitbare ondiepe bassins die in het verleden vooral werden gebruikt voor zoutwinning. Door de affinage in deze claires zijn de oesters sterker en iets zoeter van smaak. De Fines de Claires liggen een tot drie maanden met een maximale dichtheid van 20 oesters per vierkante meter in de claire en hebben een vleespercentage tussen de 6,5 en 10,5%.